Desico on suomalainen perheyritys Fiskarsin kylästä. Valmistamme kynttilöitä perinteisin menetelmin, ja käytämme vain kaikkein laadukkaimpia raaka-aineita. Toivomme, että käsityönä valetut kynttilämme tuovat valoa ja väriä erilaisiin tiloihin ja monenlaisiin hetkiin.

VASTUULLISUUS JA TURVALLISUUS

Desico on suomalainen perheyritys Fiskarsin kylästä. Valmistamme kynttilöitä perinteisin menetelmin, ja käytämme vain kaikkein laadukkaimpia raaka-aineita. Toivomme, että käsityönä valetut kynttilämme tuovat valoa ja väriä erilaisiin tiloihin ja hetkiin.

Luonnon ja ihmisten hyvinvointi ohjaa Desicon toimintaa kautta linjan. Kynttilämme palavat puhtaasti, eikä niiden valmistamisessa koskaan käytetä palmuöljyä. Kaikki kynttilämme värjätään myrkyttömillä väriaineilla ja valmistetaan vegaanisesta, EU:n alueella tuotetusta, oliiviöljypohjaisesta steariinista sekä puhtaasta ja laadukkaasta parafiinistä. Lisäksi käyttämämme väriaineet ja tuoksuöljyt ovat kosmetiikkalaatuisia.

Oikeiden mittasuhteiden ja muodon ansiosta Desicon kynttilät palavat tasaisesti eivätkä valuta, sillä liekki lämmittää ja imee vahaa tasaisesti joka suunnasta. Laadukas, puuvillainen sydänlanka ja puhtaat ainesosat takaavat poikkeuksellisen pitkän paloajan ja oikean kokoisen liekin, joka tuottaa runsaasti valoa eikä savuta. Puhtaat ja myrkyttömät ainesosat aikaansaavat puhtaan palamisen, jolloin sisäilma säilyy terveellisenä.

Laitteemme ovat yli satavuotiaita, ja käytämme niitä vain kynttilöiden nostamiseen. Pertti Norja ja Antti Toukolehto ovat työskennelleet Desicossa yli 40 vuotta, ja vaalimme pitkiä suhteita myös muiden kumppaneidemme kanssa. Pertti ja Antti valmistavat kaikki kynttilämme käsityönä.

Toimimme Fiskarsin kylässä sijaitsevassa 1800-luvulla rakennetussa navetassa ja kuulumme paikalliseen, käsityöperinteitä vaalivaan yhdistykseen.

KYNTTILÄN POLTTO-OHJE:

Oikein poltettu kynttilä ei aiheuta merkittävää paloturvallisuusriskiä. Toivomme, että luet ohjeemme turvalliseen ja puhtaaseen kynttilöiden polttamiseen:

1. Älä koskaan jätä palavaa kynttilää yksin.

2. Älä koskaan sijoita kynttilää helposti syttyvien materiaalien läheisyyteen.

3. Käytä kynttilän alla aina suojaavaa ja palamatonta alustaa.

MUITA OHJEITA:

Kun sytytät kynttilän, jätä kynttilän sydän n. 1 cm pituiseksi ja suorista sydänlanka.

Pöytäkynttilä palaa kauneimmin kun poltat sitä n. 2 h kerrallaan. Näin reunat sulavat tasaisesti, eikä kynttilään synny kuoppaa.

Kun poltat kynttilää pidempään, lyhennä sen sydänlankaa tarvittaessa.

Jos poltat kynttilöitä ryhmässä, pidä kynttilöiden välinen etäisyys riittävänä (n. 15 cm) etteivät kynttilät sulata toisiaan. Ryhmissä poltettaessa kynttilät vaativat enemmän hoitoa ja tarkkailua. Ryhmässä palavia kynttilöitä kannattaa silloin tällöin kääntää, jotta naapurikynttilän lämmittämä kohta vaihtuu ja kynttilä sulaa tasaisesti.

Vältä polttamasta kynttilää vetoisessa paikassa tai tilassa jossa on koneellinen ilmastointi.

Älä polta kynttilää liian kuumassa paikassa, esimerkiksi lämpöpatterin tai takan päällä. Kynttilän sulamispiste on 54–65 ℃.

Jos kynttilä savuttaa tai valuttaa, sammuta se tarvittaessa. Kynttilän jäähdyttyä vuole reunat tasaisiksi ja leikkaa sydänlanka oikean pituiseksi. Sytytä kynttilä uudelleen.

Sammuta kynttilä kastamalla sydänlanka sulaan kynttiläainekseen. Tämä onnistuu kätevästi käyttämällä kynttilän niistäjää.

Säilytä kynttilöitä viileässä ja valolta suojattuna.