Työtä puhtaamman Itämeren puolesta

Desico on lähtenyt mukaan Itämeren pelastustyöhön. Jokaisen Fiskarsissa käsin tehdyn Puhdas Itämeri -kynttilän hinnasta lahjoitetaan kaksi euroa John Nurmisen Säätiön Itämeren ja sen perinnön pelastamiseksi.

.

Yhdellä lahjoitetulla eurolla merestä voidaan vähentää 5 kg levää. Pöytäkynttilän tai kruununkynttilät ostamalla kuka tahansa voi helposti osallistua Itämeren suojelutyöhön ja poistaa merestä 10 kg levää.

Yhteistyö John Nurmisen Säätiön kanssa virisi Desicon kynttilämestari Antti Toukolehdon halusta toimia Itämeren ainutlaatuisen ekosysteemin suojelemiseksi. Antti on purjehtinut Itämerellä lapsesta lähtien puupurjeveneellä ja nähnyt meren tilan muuttuvan huonommaksi. –Itämeri on minulle suuri inspiraation lähde ja on sydäntäriipivää nähdä sen voivan huonosti. Meidän pitää toimia nyt, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia tästä ainutlaatuisesta meriluonnosta, Antti kertoo.

Desicon Puhdas Itämeri -pöytäkynttilöihin hän loi värimaailman, joka toistaa hänen Itämerellä kokemaansa. – Meren värit elävät joka hetki. Kynttilöiden valkoisesta sekä vihreän, harmaan ja sinisen eri sävyistä muodostuva väripaletti muistuttaa alati muuttuvaa ja liikkeessä olevaa veden pintaa, Antti kuvailee

Hienostuneet ja kauniisti hehkuvat sävyt ovat olleet Desicon kynttilöiden ydin siitä lähtien, kun Antti Toukolehdon isä, Kari Toukolehto, alkoi valaa kynttilöitä Helsingin Ullanlinnassa sijainneessa kellariasunnossaan vuonna 1963. – Tuohon aikaan isäni opiskeli kuvataiteilijaksi Ateneumissa, jossa hän oppi myös värjäämään kynttilöitä. Alusta alkaen Desicon kynttilät on valettu läpivärjätystä steariinista, minkä ansiosta värin hehku säilyy koko kynttilän palamisen ajan, Antti Toukolehto kertoo. Puhdas Itämeri –pöytäkynttilät valetaan käsityönä muotilla, jonka mallin Antin isoisä, kuvanveistäjä Erkki Toukolehto, suunnitteli vuonna 1963.

Antti jatkaa isänsä 1960-luvulla aloittamaa perinnettä myös puuvenepurjehtijana. Antin vene, vuonna 1928 rakennettu 8mR Sphinx –puupurjevene kuului aiemmin hänen isälleen, joka osti sen samana vuonna kuin Antti syntyi. – Sekä Puuvenepurjehduksessa että työssäni Desicon kynttilämestarina kutsumus yhdistyy luonnon ja raaka-aineiden syvään kunnioitukseen, Antti toteaa.

Luonnon ja ihmisten hyvinvointi ohjaa Desicon toimintaa kautta linjan. Desicon kynttilät palavat puhtaasti, eikä niiden valmistamisessa koskaan käytetä palmuöljyä. Kuten kaikki Desicon kynttilät, myös Puhdas Itämeri -pöytäkynttilät värjätään myrkyttömillä väriaineilla ja valmistetaan vegaanisesta, EU:n alueella tuotetusta, oliiviöljypohjaisesta steariinista. 

Desicon Puhdas Itämeri -pöytäkynttilöitä ja kruununkynttilöitä on myynnissä hyvin varustetuissa rannikon kaupoissa sekä Desicon nettikaupassa.

Sphinx on purjehtinut Itämerellä vuodesta 1928., ja se on edelleen tuttu näky 8mR-luokan kilpapurjehduksissa. Itämeressä uiminen on edelleen kesän kohokohtia, kuten se oli myös pienelle Antti Toukolehdolle vuonna 1973.

DESICON PUHDAS ITÄMERI -VALIKOIMA