Kun naisen asema vahvistuu, on vaikutus koko perheeseen ja yhteisöön välitön

Lahjoitamme jokaisesta myydystä Naisten Pankin kynttilätuotteesta 2€ Naisten Pankille.

Naisten kouluttaminen ja yrittäjyyden tukeminen on todistetusti tehokkain keino vähentääsukupuolittunutta köyhyyttä ja tukea naisten mahdollisuuksia muuttaa elämäänsäpysyvästi.  Desicolle yhteistyö NaistenPankin kanssa on luonteva tapa osoittaa yritysvastuullisuutta.

Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen vapaaehtoisverkosto. Naisten Pankki tähtää hauraassa asemassa olevien naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseen kestävän kehityksen periaattein. Kyseessä ei ole perinteinen kehitysyhteistyö, vaan toiminta perustuu yhteisössä elävien naisten itsemäärittelemille tarpeille.

Säästö- ja lainaryhmien sekä yrittäjyys- ja tuotantokouluksen avulla naiset pääsevät kiinni toimeentuloon ja heidän asemansa yhteisössä paranee. Toimeentulon kehittämisen lisäksi jokaisessa hankkeessa pyritään vahvistamaan naisten asemaa perheessä ja yhteisössä, kuten kouluttamalla naisia rauhantyöhön ja konfliktien ratkaisuun sekä sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan.

 Kuten kaikki Desicon läpivärjätyt kynttilät, myös Naisten Pankin kynttilät värjätään myrkyttömillä väriaineilla ja valmistetaan vegaanisesta, EU:n alueella tuotetusta, oliiviöljypohjaisesta steariinista. 

Koronatilanteesta johtuen Desicon Naisten Pankki -yhteistyökynttilöitä on myynnissä tällä hetkellä ainoastaan Desicon nettikaupassa ja Desicon tehtaanmyymälässä Fiskarsissa. 

Maailman köyhyys koskettaa useimmiten naisia ja heidän lapsiaan. Naisten tekemä työ on näkymätöntä ja palkatonta eikä tasa-arvoinen pääsy koulutukseen toteudu. Naisten Pankki on työskennellyt vuodesta 2007 asti  17 eri mantereella ja tähän mennessä työstä on hyötynyt 80 000 naista ja 400 000 lasta ja muuta perheenjäsentä.

www.naistenpankki.fi